Sari la conținut

Societatea Antreprenorială Studențească – Ovidius Innovation Center a Universității Ovidius din Constanța (UOC) organizează joi, 11 mai 2023, ora 15:00, conferința de lansare a proiectului CNFIS-FDI-2023-F-0124 – Dezvoltarea sustenabilă a Societății Antreprenoriale Studențești Ovidius Innovation Center – OICSAS.

Evenimentul se va desfășura în Aula B, Universitatea Ovidius din Constanța, bd. Mamaia 124, și are scopul de a informa participanții despre oportunitățile din domeniul antreprenorial organizate sub egida UOC.

Prin obiectivele sale, proiectul își propune crearea pentru studenți și tineri cercetători a unei mentalități orientate către inovare și colaborare, ca mod de a gândi, a învăța și a avea succes.

În cadrul conferinței vor fi prezentate principalele activități ce se vor derula pe parcursul proiectului – organizarea unui program de vizite de studiu la companii reprezentative, organizarea de ateliere motivaționale și inspiraționale, organizarea de cursuri în scopul familiarizării studenților cu tehnologiile disruptive actuale, organizarea școlii de vară Ovidius Entrepreneurship and Innovation Summer School, a programului de preaccelerare a ideilor de afaceri și a competiției Edutech Solution Teams, precum și a Târgului de Inovare și Antreprenoriat.

Toate aceste evenimente dedicate studenților și tinerilor cercetători vor contribui la dezvoltarea competențelor antreprenoriale și de inovare ale acestora, la crearea unui model al antreprenorului de succes adaptat jocului infinit al afacerilor.

Societatea Antreprenorială Studențească – Ovidius Innovation Center, înființată în anul 2018, este o structură organizatorică și operațională a Universității Ovidius din Constanța, ce are misiunea de a elabora, implementa, monitoriza și evalua politicile universității de sprijinire, dezvoltare și încurajare a spiritului antreprenorial în rândul studenților și absolvenților.